30 Aralık 2014 Salı

BLACK SWAN II - designbyAYCİNMUTLU




Hikayesini ve ana temasını ilk yazımda bahsettiğim: BLACK SWAN; benim için çok özel bir yere sahip. Bu yüzden tekrar kaleme almak istedim ve tabi ki daha ayrıntılı bir şekilde :)(:

İlk yazımda fikir aşamasına değindiğim BLACK SWAN'ın şimdi ise; çizim, yapım, prova, çekim ve defile aşamalarıyla buluşturacağım sizleri...

YAPIM AŞAMALARINDAN...!

TEKNİK ÇİZİM AŞAMALARINDAN...!

BACKSTAGE'DEN...!

VE EĞLENME ZAMANLARINDAN...! :)(:









Benim için BLACK SWAN; soluksuz çalışmaların yorgunluğu yanında, dostlarımla eğlendiğim anlarla dolu bir koleksiyon! Bu süreçte beni yalnız bırakmayıp bana destek olan dostlarımın varlığına minnettarım... :)(:




29 Aralık 2014 Pazartesi

HADİJE gözlerini BAKÜ'de açtı...

26 Aralık cuma günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen defilede ünlü tasarımcıların tasarımları Orta Doğu ve Arap dünyasına sunuldu. Beni meraklandıran defileyi basına sızan haber ve fotoğraflarla takip ettim. Defilede ünlü mankenlerin üzerinde sergilenecek tasarımların yaratıcıları; Tuvana BÜYÜKÇINAR, Özlem SÜER, Özgür MASUR, Dilek HANİF, Gamze SARAÇOĞLU, Raisa Vanessa SASON, Zeynep ERDOĞAN, Zeynep TOSUN ve Hatice GÖKÇE.



Defileden basına sızan birkaç fotoğraf ile yazımı sonlandırıyorum...






Genç bir TÜRK tasarımcı olarak bu organizasyonlarla dünyaya açılmamız için bize önderlik edenlere gurur ve minnet duymayı bir borç bilirim! Nice bol tasarımlı günlerimiz olsun :)(:







26 Aralık 2014 Cuma

Victoria'nın TÜRK Kanatları!

Herkesin izleyebilmek için, merakla yılbaşını beklediği defile; Londra'nın Earl's Court Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti. Sahnede yeni tasarımları ve kanatlarıyla boy gösteren ünlü modellere ünlü şarkıcılar da şovlarıyla eşlik etti. Her zaman ki gibi izleyenleri büyüleyen meleklerin kanatlarında bir Türk imzası olduğunu biliyor muydunuz? 

- Bu bilgiyi es geçemedim ve hemen blog'uma koştum diyebilirim :)(: -

Son 2 senedir Victoria's Secret defilelerinde izlediğimiz kristal işlemeli, tüylü, göz alıcı, muhteşem kanatların yaratıcısı Türk Tasarımcı Serkan Cura...

Bu yıl ki defileden basına sızan birkaç fotoğraf ile yazımı sonlandırıyorum...



AY'M - designbyAYCİNMUTLU :)(:






BEN BU YIL MARKALAŞMAK İSTİYORUM... :)(:


Markalaşmak; adımı taşıyan bir ürünü kullanmak ve kullanıldığını görmek... Tıpkı alkışlarla hayat bulup yaşamak gibi! Genç bir tasarımcı olarak benimde en büyük hayalim; tasarımlarımın markamla tanınması tabi ki...

Ve 
amacıma dönüştürdüğüm bu hayalimin gerçek olması adına ilk adımı atıyorum :)



AY'M - designbyAYCİNMUTLU

Tasarımlarıma yakında instagram - @designbyaycinmutlu hesabımda görüşmek üzere - AY'M :)(: 




24 Aralık 2014 Çarşamba

SEN SUS ÇANTAN KONUŞSUN...!

Stilimizin tamamlayıcısı ve en büyük kurtarıcımız hiç kuşkusuz çantalar!!!

Kimi zaman sadeliğiyle bize zarafet katarlarken, kimi zaman ise tarzımızın bombası oluverirler. Bir düşünsenize siyahlara büründüğünüz bir gün ve tadımız tuzumuz biraz eksik (ki havalar bu ara buna çok müsait) sizi tamamlayan çantanızla son vuruşu yapabilir ve bir anda bambaşka bir havaya bürünebiliriz dimi ;)

Bu sezon tasarımcıların seçenekleri bizim için çok daha fazla... Katlanan çantalarla havalı, püsküllü çantalarla sıradışı, zarf çantalarla zarif ve omuz çantaları hem şık hem spor bir tarza bürünebiliriz. Kış aylarını da  yaz enerjisiyle devam ettirmek isteyenlere neon renk seçenekleri ve bol desenli çantalar sunan tasarımcılar, benimde favorim olan yılan derisi ve zincir sap detaylı çantaları da unutmamışlar tabi ki :)

İşte sizlere defilelerde favorim olan çanta modellerinden birkaçı:





Genç bir tasarımcı olarak bu ara çanta&aksesuar'a da el attım ve çok yakında sizlerle buluşturacağım. Takipte Kalın - Bol Tasarımlı Günlerde Görüşmek Üzere :)(:










21 Aralık 2014 Pazar

YENİ YILA YENİ TASARIM!!!



Yeni yıl, yeni umutlar, yeni heyecanlar ve bir tasarımcı olarak tabi ki yeni tasarımlar :)

Yeni yıla günler kala ilk yeniliğimi blog üzerinde yapmaya karar verdim ve hemen işe başladım.
Tasarımlarımın hikayelerini, çıkış noktalarını, eskizlerini ve çizim aşamalarını bahsettiğim blog'umu genişleterek güncel konulara ve duygulara da değinmeye karar verdim; tabi ki sanat kokan, ucu tasarıma çıkan konulara ;)





Daha eğlenceli, neşeli, mutlu ve bol tasarımlı yıllar :)(:







  

13 Aralık 2014 Cumartesi

BUTTERFLY EFFECT - designbyAYCİNMUTLU

KELEBEK ETKİSİ


      Yeryüzündeki en mucizevi dönüşümlerden biri olan kelebek aynı zamanda, Edward N. Lorenz'in Kaos Teorisi ile ilintili olan kelebek etkisi teorisinin başkahramanıdır.

      Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğura bilmesine verilen addır.

   ''Bir kelebeğin kanat çırpmaları bile belli bir süre sonra atmosferin durumunu tümüyle değiştirebilir.'' sözünü temel alan teoride; evrendeki düzensizliğin de aslında belirli bir düzeninin olduğu ve zıtlıkların tamamlayıcı gücü vurgulanır.

      İşte tam bu noktada tasarımlarıma ilham olacak 'zıtlıkların gücü' kendini ortaya koyar. Teorinin mantığı ve grafiksel çizimlerinden yola çıkarak oluşturduğum desen ve tasarımlarda; zıtlıkların tamamlayıcı gücüne vurguda bulundum.

      Tasarımlarım tıpkı bir kelebek gibi; hem çok narin hem de bir o kadar güçlü olmalıydı. Bunun için olabildiğince minimal bir yaklaşımla somutlaşan çizimler ve hassas dokularla hayat bulan kumaşlar tercihim oldu.
ESKIZ-I
ESKIZ-II
        Desen ve tasarımları çizimlerini  'KELEBEK ETKİSİ II' yazımda ayrıntılı şekilde yakın zamanda yayınlayacağım. 

      Ev ve plaj giyim trendleri (2015 / Yaz) ip uçları oluşturacak tasarımlardan oluşan koleksiyonumu sizlerle buluşturmak üzere :)(: 










11 Aralık 2014 Perşembe

ÇİZMEK ÖZGÜRLEŞMEKTİR


'kağıt ve kalem'  bir tasarımcının hayallerini somutlaştırma aracıdır.

Çizerek can bulur, özgürleşiriz.

Ruhunuzu özgür bırakın,

Bakalım sizi nereye götürecek :)(:








'paper and pencil' tool is embodied dreams of a designer.
Drawing flourish, we are free.
Release your soul,

Let's see where it leads you to :)(: