29 Mart 2016 Salı

Bashaques’ SANATI❣


Tasarımcı Başak Cankeş’in Mimar Antoni Gaudi'nin eserlerinden yola çıkarak tasarladığı üçüncü “Giyilebilir sanat koleksiyonunu” Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında geçtiğimiz günlerde tanıttı.

Başak Cankeş, her sezon olduğu gibi bu sezonda iki sanatçıyı ve farklı sanat disiplinlerini bir araya getirdi!

Bu sezon Antoni Gaudi yorumlamasını Fırat Neziroğlu'nun tezgahına emanet eden Cankeş; çıkan her parçanın tekliğine ve sıradışılığına dikkat çekiyor.


Antoni Gaudi'nin eserlerinin tekilliği ve taklit edilemeyen eşsiz karakteri, Bashaques’ ile el dokuması ve el boyaması parçalarda hayat buldu. Yavaş moda (slow fashion) çerçevesinde yaratılan koleksiyonda, Bashaques’ her biri tekil ve eşsiz parçalardan oluşan sanatsal bir koleksiyon yarattı.


“Giyilebilir Sanat Koleksiyonu” adı altında giysiye sanat eseri özelliği yükleyen Cankeş, desenlerini de kendisinin tasarladığı koleksiyonunu; teklik ve eşsizlik amacına uygun olarak ilmek ilmek dokuması için işin ustası Fırat Neziroğlu'nun ellerine bırakmış ve hayranı olduğum eller yine kusursuz çalışmış❣❣❣

Her biri el işçiliğinin eseri olan koleksiyonda; seri üretime girmeyecek el örmeleri, işleme detayları, dokumalar ve deri kesimler moda severlere büyük haz yaşatacak cinsten!


Tüm podyum dekorasyonunu evindeki atölyesinde hazırlayan Cankeş, bu koleksiyonunda kendi iş modeline ilk kez yeni bir strateji getiriyor ve sanat eseri olarak konumlandırdığı tasarımlarını sanat galerisi ve açık arttırma gibi platformlarda satışa sunmayı hedefliyor.

AY'M - designbyAYCİNMUTLU



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder